Framtiden

Tillbaka

Nu bygger vi 140 naturnära hyresrätter vid badvänliga Härlanda Tjärn

Utvecklingen av området vid Härlanda Tjärn fortsätter med byggnation av hyresrätter. Tornstaden har fått uppdraget av Framtiden Byggutveckling att bygga 140 hyresrätter i en totalentreprenad. Lägenheterna ligger naturnära vid badvänliga Härlanda Tjärn och blir den första av två etapper som byggs.

Snart startar byggnationen av 140 hyresrätter med tillhörande garage nära den nya skolan, som ligger vid skogskanten med utsikt över Härlanda Tjärn. På uppdrag av Framtiden Byggutveckling tar Tornstaden snart det första spadtaget i en totalentreprenad vid Smörslottsgatan/Robertshöjdsgatan. Det byggs fyra lamellhus i 4-6 våningar med 1 till 4 rum och kök. Solceller planeras på taken i ett bekvämt och modernt boende med närhet till natur och badrocksavstånd till Härlanda Tjärn.

Det är fantastiskt roligt i dessa tider att vi får sätta spaden i backen och bygga nya bostäder till göteborgarna. Tornstaden har fått uppdraget att bygga 140 hyreslägenheter i första etappen i ett mycket populärt område med närhet till skola, natur och friluftsliv, säger Dan Sandén, VD på Framtiden Byggutveckling.

De färdigställda bostäderna kommer ägas och förvaltas av Bostadsbolaget och inflyttning planeras till hösten 2025.

– I slutet av maj färdigställs de sista, av de totalt 300, hyresrätter som vi uppfört på Mandolingatan i Västra Frölunda på uppdrag av Framtiden Byggutveckling och vi är mycket glada att vi nu får förnyat förtroende i deras nya bostadsområde i Björkekärr. Vi ser fram emot att få fortsätta vårt goda samarbete”, säger Jon Blomberg, regionchef för Byggnads AB Tornstaden.

Totalt kommer Framtiden Byggutveckling bygga cirka 250 bostäder för Bostadsbolaget vid Härlanda Tjärn i Björkekärr. Båda bolagen ingår i Framtidenkoncernen.


Kontaktpersoner
Dan Sandén, VD, Framtiden Byggutveckling, 031-773 75 64, dan.sanden@framtiden.se
Jon Blomberg, Regionchef, Byggnads AB Tornstaden, 031-350 15 37, jon.blomberg@tornstaden.se