Framtiden

Tillbaka
illustration hus väg träd

Spadtag för ytterligare 109 hyresrätter vid Härlanda Tjärn

Framtiden Byggutveckling fortsätter att bygga flera bostäder i området vid Härlanda Tjärn. Nu har Wästbygg fått uppdraget av Framtiden Byggutveckling att bygga 109 hyresrätter i en totalentreprenad. Lägenheterna ligger naturnära vid badvänliga Härlanda Tjärn.

Snart startar byggnationen av 109 hyresrätter varav 28 är trygghetsbostäder med egen kvarterslokal. På uppdrag av Framtiden Byggutveckling tar Wästbygg snart det första spadtaget i en totalentreprenad vid Smörslottsgatan/Robertshöjdsgatan. Här byggs två punkthus i 10 och 11 våningar med 1 till 3 rum och kök. Husen får tålig skifferfasad och taken solceller i ett bekvämt och modernt boende. Det blir nära till naturen och badrocksavstånd till Härlanda Tjärn. Närhet till den nya förskolan och skolan och möjlighet till rekreation gör området mycket populärt.

Det är oerhört roligt att vi i dessa tider kan fortsätta sätta spaden i backen och bygga ännu fler bostäder till göteborgarna. I den här andra etappen har Wästbygg fått uppdraget att bygga 109 hyresrätter i hus där vi också tillför trygghetsbostäder till det populära området, säger Dan Sandén, VD på Framtiden Byggutveckling.

De färdigställda bostäderna kommer ägas och förvaltas av Bostadsbolaget och inflyttning planeras till hösten 2025.

– Vår erfarna bostadsorganisation i region Väst har lyckats knyta ett intressant projekt till sig. Vi tackar för uppdraget och ser fram emot att sätta igång samarbetet med Framtiden Byggutveckling efter semesterperioden, säger Joakim Efraimsson, vd på Wästbygg AB.

Totalt kommer Framtiden Byggutveckling bygga cirka 250 bostäder för Bostadsbolaget vid Härlanda Tjärn i Björkekärr. Båda bolagen ingår i Framtidenkoncernen.

Kontaktpersoner
Dan Sandén, VD, Framtiden Byggutveckling, 031-773 75 64, dan.sanden@framtiden.se
Joakim Efraimsson, VD, Wästbygg AB, 073- 901 14 13, joakim.efraimsson@wastbygg.se

illustration hus väg träd