Framtiden

Tillbaka
visionsbild: sunnerö architects hus vid gata

Vi fyller på med 108 bostäder och ännu mer liv i Selma stad

Litteraturgatan fortsätter utvecklas till en levande stadsgata i Selma stad. Snart börjar vi bygga kvarter 6 med 108 nya hyreslägenheter med närhet till torg, natur och skolor. Tornstaden har fått uppdraget av Framtiden Byggutveckling att bygga i en totalentreprenad.

Litteraturgatan fortsätter att utvecklas till en levande stadsgata med trivsam kvartersbebyggelse i en trygg gatumiljö. På uppdrag av Framtiden Byggutveckling tar Tornstaden snart första spadtaget för att bygga ett vinklat lamellhus i 6 våningar med 1 till 4 rum och kök. Bredvid byggs ett mindre lamellhus, som hjälper till att rama in bostadsgården. Solceller sätts på taket och det blir enkelt att leva klimatsmart. Projektet tillför stadskvaliteter som har efterfrågats av göteborgarna i linje med principer för värdeskapande stadsutveckling. Det finns bland annat bra kollektivtrafik och fina gång- och cykelstråk precis utanför dörren.

”Det är väldigt glädjande att få bygga i dessa tider och dessutom få bidra med 108 hyreslägenheter i en uppskattad stadsdel som genomgår en stor omvandling. Vi ser fram emot samarbetet med Tornstaden,” säger Dan Sandén, VD på Framtiden Byggutveckling.

De färdigställda bostäderna kommer ägas och förvaltas av Poseidon och inflyttning planeras till hösten 2025.

”Vi har haft förmånen att få arbeta tillsammans med Framtiden i flera bostadsprojekt under de senaste åren och är mycket glada över att vi nu får förnyat förtroende. Inom kort startar vi upp två nya bostadsprojekt där Framtiden tillför nya hyresrätter till Göteborg, detta projekt i Selma stad och även ett projekt i Björkekärr. Det ser vi framemot,” säger Jon Blomberg som är regionchef för Byggnads AB Tornstaden.

Totalt kommer Framtiden Byggutveckling bygga cirka 500 bostäder för Poseidon längs Litteraturgatan i Selma stad. Båda bolagen ingår i Framtidenkoncernen.


Kontaktpersoner
Dan Sandén, VD, Framtiden Byggutveckling, 031-773 75 64, dan.sanden@framtiden.se
Jon Blomberg, Regionchef, Byggnads AB Tornstaden, 031-350 15 37, jon.blomberg@tornstaden.se

visionsbild: sunnerö architects hus vid gata