Framtiden

Tillbaka

Spadtag för 249 hyresrätter vid Härlanda Tjärn i Göteborg

Idag togs ett stort spadtag för 249 hyreslägenheter vid Härlanda Tjärn i Göteborg. På plats fanns Aslan Akbas och Terje Johansson, styrelseordförande och koncernchef på Framtidenkoncernen, Dan Sandén, VD på Framtiden Byggutveckling, Jon Blomberg, regionchef på Tornstaden och Ansieh Sabetirad, arbetschef på Wästbygg.

På uppdrag av Framtiden Byggutveckling bygger Tornstaden 140 och Wästbygg 109 hyreslägenheter. Båda genomförs i totalentreprenader. Lägenheterna ligger nära natur och skolan vid Härlanda Tjärn. De byggs i storlekarna 1 till 4 rum och kök med promenadavstånd till populära Härlanda Tjärn.

Det är fantastiskt roligt i dessa lite tuffare tider att få sätta spaden i backen och bygga nya bostäder till göteborgarna, säger Aslan Akbas, styrelseordförande på Framtidenkoncernen.

– Det är oerhört kul att få bygga 249 bostäder i ett mycket populärt område med närhet till skola, natur och friluftsliv, säger Dan Sandén, VD på Framtiden Byggutveckling.

De färdigställda bostäderna kommer ägas och förvaltas av Bostadsbolaget och inflyttning planeras till hösten 2025. Framtiden Byggutveckling och Bostadsbolaget ingår i Framtidenkoncernen.


Kontaktpersoner
Dan Sandén, VD, Framtiden Byggutveckling, 070-521 08 51, dan.sanden@framtiden.se
Aslan Akbas, styrelseordförande Framtidenkoncernen, 076-257 89 05, aslan.akbas@politiker.goteborg.se