Framtiden

Tillbaka

Byggstart för 175 nya bostäder i Eriksberg

Vi fortsätter att bygga fler bostäder till göteborgarna. Snart byggstartas 175 nya hyreslägenheter vid Danaplatsen i centralt läge med närhet till skola och strandpromenaden i Eriksberg. Hedin Construction har fått uppdraget av Framtiden Byggutveckling att bygga i en totalentreprenad.

Området vid Eriksberg utvecklas med fler bostäder norr om Säterigatan. På uppdrag av Framtiden Byggutveckling bygger Hedin Construction* snart ett lamellhus i 7 våningar med källarplan för parkering. I huset blir det lägenheter i storlekarna 1 till 4 rum och kök och i bottenvåningen byggs en verksamhetslokal. Med solceller på taket, god kollektivtrafik och fina gång- och cykelstråk precis utanför dörren blir det enkelt att leva klimatsmart.

”Det är väldigt roligt att kunna bygga i dessa utmanande tider och bidra med ytterligare 175 hyreslägenheter i ett populärt område,” säger Dan Sandén, VD på Framtiden Byggutveckling.

De färdigställda bostäderna planeras att ägas och förvaltas av Poseidon och inflyttning blir vid årsskiftet 2025/2026. Byggrätten för Danaplatsen förvärvades av Framtidenkoncernen för ett år sedan och projektet förverkligas nu genom byggstart.

”Vi ser fram emot att bidra till Danaplatsens utveckling och att skapa trivsamma hem med rätt kvalitet tillsammans med Framtiden Byggutveckling,” säger Emil Löveryd, VD på Hedin Construction.

Framtiden Byggutveckling och Poseidon ingår i Framtidenkoncernen.


Kontaktpersoner
Dan Sandén, VD Framtiden Byggutveckling, 031-773 75 64, dan.sanden@framtiden.se
Emil Löveryd, VD Hedin Construction, 072-885 34 10, emil.loveryd@hedinconstruction.se

* Tidigare Tuve Bygg